One Love

Adam Mason
  • Contact
  • Archive
  • My Photography
  • Theme
  • ombuarchitecture:

    RESEARCH LABORATORY

    Groningen, Netherlands, 2003–2008

    The facade isconstructed from flat, vertical aluminum slats, which, in places, are twisted outwards in bowed forms. Tall, vertical undulations are generated, which present an open or a closed aspect depending on the angle under which they are viewed.

    On the lower level the colour yellow is used, which gradually changes to green towards the top of the building.

    In the interior, two internal vertical voids allow daylight to enter the interior functioning as a form of internal facade. The two voids have the geometry of asymmetrical truncated cones which mirror each other vertically. Shared walkways surround these internal voids, creating a clear organisation whereby dark corridor systems can be avoided.On the ground floor, where daylight is at its lowest, yellow is used. Per floor this colour then deepens through to orange and finally to red on the uppermost level.

    12345Newer   →